Στοιχεία Επικοινωνίας

Πως να έρθετε

Με αφετηρία τον Βόλο, υπάρχουν δύο διαδρομές για να φτάσετε στην Τσαγκαράδα.
Και οι δύο διαδρομές έχουν πάνω κάτω το ίδιο μήκος, αλλά η ορεινή έχει περισσότερες στροφές, επομένως απαιτεί επιπλέον 15 λεπτά χρόνο.

Η πρώτη (παράκτια) διαδρομή έχει ως εξής: Λεχώνια, Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά. Λίγο μετά τα Καλά Νερά φτάνουμε σε διασταύρωση όπου πρέπει να στρίψουμε αριστερά και να ακολουθήσουμε τις πινακίδες για Μηλιές – Ζαγκαράδα. Συνεχίστε να οδηγείτε προς τις Μηλιές για περίπου 5 χλμ. μέχρι να φτάσετε στη διασταύρωση για το σιδηροδρομικό σταθμό, ακολουθούμενη από εκείνη για το χωριό Μηλιές. Στη συνέχεια συνεχίζετε ευθεία για άλλα 5 χλμ. μέχρι να φτάσετε στη διασταύρωση “Χορεύτρα”, όπου στρίβετε αριστερά. Από αυτό το σημείο και μετά, ο δρόμος γίνεται λίγο απότομος και ίσως χρειαστεί να επιβραδύνετε, αλλά έχετε σχεδόν φτάσει στον προορισμό σας, απέχετε μόλις 16 χλμ.
 
Η δεύτερη (ορεινή) διαδρομή έχει ως εξής: Από το κέντρο του Βόλου ακολουθήστε τις πινακίδες προς Πορταριά, Μακρινίτσα, Χανιά. Με κατεύθυνση προς τα πάνω, προς την κορυφή του βουνού, περνάτε από Άνω Βόλο, Κατηχώρι, Πορταριά μέχρι να φτάσετε στα Χανιά. Περίπου 500 μέτρα μετά την έξοδο από τα Χανιά, θα πρέπει να στρίψετε δεξιά προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Χανίων (υπάρχουν πινακίδες). Μετά από 600 μέτρα φτάνετε σε διασταύρωση, στην οποία στρίβετε αριστερά. Από αυτό το σημείο και μετά ξεκινάτε να κατηφορίζετε, μέχρι να φτάσετε στο χωριό Κισσός. Φτάνοντας στην κεντρική διασταύρωση στον Κισσό, αν στρίψετε αριστερά ο δρόμος οδηγεί προς Άγιο Δημήτριο, Ανήλιο, Μακρυράχη και Ζαγορά. Θα πρέπει να στρίψετε δεξιά προς το Μούρεσι και τον τελικό σας προορισμό, την Τσαγκαράδα (9 χλμ.).